De Troostparade is een openluchtvoorstelling van Opera Ballet Vlaanderen in een regie van filmmaker Lukas Dhont en theatermaker Dounia Mahammed. Bijzondere tijden vragen om bijzondere vormen en gebaren. Deze parade is daarom geen opera, geen ballet, geen film en geen toneelstuk. De Troostparade wekt wel de verwondering en wil troosten waar troost nodig is. Het is een stoet van schoonheid die zachtjes voorbijglijdt.

Uit de Troostparade klinken door ons orkest gespeelde hits uit het operarepertoire, afgewisseld met fonkelnieuwe composities van Steven Prengels. Zangers uit het Koor, Kinderkoor en Jong Ensemble van Opera Ballet Vlaanderen zingen en spelen. Dansers van ons gezelschap brengen een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui over noodgedwongen afstand houden.


Met bergen schoonheid en in overeenstemming met alle veiligheidsvoorschriften bewegen de artiesten van Opera Ballet Vlaanderen deze herfst zo stapvoets door de straten van Vlaanderen.CONCEPT EN REGIE

Lukas Dhont

Dounia Mahammed


CHOREOGRAFIE

Sidi Larbi Cherkaoui


MUZIKALE LEIDING

Alejo PĂ©rez

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.