De nieuwe opera Woman at Point Zero is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van de Egyptische schrijver Nawal El Saadawi uit 1975. Daarin beschrijft ze haar ontmoeting met Firdaus, die in de dodencel in Caïro zit en de nacht voor haar executie haar levensverhaal deelt. Gravend in haar meest duistere herinneringen over angst, geweld en liefde, vertelt Firdaus hoe ze verstrikt raakte in een vicieuze cirkel van misbruik. Tot ze uit zelfverdediging een bloedige misdaad pleegde.

Van dit universele verhaal over uitbuiting, opoffering en een niet-aflatende zoektocht naar vrijheid maken componist Bushra El-Turk, regisseur Laila Soliman, schrijver Stacy Hardy en filmmaker Aida Elkashef een pakkende multimediale productie. Door verschillende creatieve inzichten met elkaar te verweven en de heersende conventies uit te dagen, vinden ze opera opnieuw uit als een krachtige stem voor een nieuwe golf van feminisme over de grenzen heen.

 

Lyrische poëzie en genre-provocerende muziek worden vervlochten met meeslepende getuigenissen van hedendaagse vrouwen die gelijkaardige feiten pleegden. Als een eigentijds koor van vrouwenstemmen – ooit brutaal, beschadigd en beschaamd – claimen ze nu hun verhalen met wrange humor, tedere intimiteit en woeste vrijheid.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.