In Lost & Found, een opera voor voorbijgangers, verblijven een componist en een librettist een week in een glazen box in de stations Antwerpen-Centraal, Brussel-Centraal, Doncaster, Birmingham, London-Saint-Pancras en Rotterdam-Centraal.Op die verschillende plekken componeren ze dagelijks een korte opera rond de actualiteit, met input van de reizigers. Die wordt in de avondspits tot leven gewekt tijdens live-opvoeringen met muzikanten en zangers. Zo ontstaat een openbaar operapodium als onderdeel van het station, naast de plaatselijke koffietent en krantenwinkel.

Een treinstation is een plek waar we tijd, een paraplu of de liefde van ons leven kunnen vinden of verliezen. Het verhaal van Lost & Found combineert de geschiedenis van een treinstation met de voortdurende stroom van gebeurtenissen van klein of groot belang die er kunnen plaatsvinden. Een week lang kan het passerende publiek de opera in het station niet alleen aanschouwen, maar ook deelnemen aan het open creatieproces. Doorheen de week zijn er van dat creatieproces kleine presentaties, die op vrijdag culmineren in een voorstelling.

In Lost & Found gaan we op zoek naar jouw verhaal. Wat houdt jou bezig? Wat moet je kwijt met de wereld? Stuur jouw inzending naar Muziektheater Transparant en wie weet wordt jouw verhaal de kern van deze impro-opera!

Verstuur hier jouw verhaal >

Lost & Found

Beeld: Tim Coppens

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.