In samenwerking met Cinema Cartoon’s (Antwerpen) en Studio Skoop (Gent) presenteert Opera Ballet Vlaanderen een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen op onze affiches. De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar de plot, de thematiek en de sfeer van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties.

Onder het motto ‘kunst behoeft geen ernst, maar waarheid’ laat Julian Rosefeldt topactrice Cate Blanchett in Manifesto een prikkelend amalgaam aan manifesten  van dadaïsten, surrealisten, marxisten, futuristen, enzovoort vertolken. In elk van de dertien hoofdstukken van de film kruipt Blanchett in de huid van een ander personage, gaande van een schooljuffrouw of een nieuwslezeres tot een dakloze. De veelbesproken film van Julian Rosefeldt laat de kijkers alvast proeven van zijn vernuft en esthetiek als veelzijdige kunstenaar. Hij regisseert  voor Opera Ballet Vlaanderen ook de opera Faust, Robert Schumanns onvolprezen meesterwerk.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.