Wat zullen onze nakomelingen over pakweg honderd jaar van onze huidige tijd denken? Wat blijft er van ons over? Dat is de vraag die Kyoko Scholiers zich stelt in haar Zone X, een futuristische toeristische stadswandeling. De voorstelling speelt zich af in 2124. Gids Miko neemt vijftien toeschouwers mee op wandel door een gebied dat na De Ramp van 2034 werd afgeschermd van de wereld. De tijd bleef er stilstaan, de lokale bevolking leeft er nog als in de jaren 2020. Wandelend door deze levendige ruïne van de vroege 21e eeuw ontleedt Miko met passie en bevreemding onze sporen. Ze fileert ons hedendaags denken en handelen genadeloos, houdt ons onder de microscoop als de bizarre wezens die we voor onze nazaten zullen blijken te zijn.

Kyoko Scholiers is kunstenaar, theatermaker en actrice. Haar recente theaterwerk peilt naar de menselijke fragiliteit en veerkracht en de invloed van tijd op de mens. Voor Zone X  wijdt Scholiers zich aan een minutieus vooronderzoek en gaat onder meer in gesprek met sociologen en toekomstonderzoekers. Aan Bjorn Eriksson vraagt ze om de soundscape te componeren.

Zone X

Beeld: Tim Coppens

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.