Rien ne va plus

Het seizoensthema voor 2017-2018 wordt 'Rien ne va plus' en zet deze lijnen uit. Rien ne va plus - dat is de wereld van de casino’s en het gokspel. Maar we interpreteren die slagzin symbolisch en breed. Het iconische zinnetje geeft het momentum aan waarop de inzet ten einde is. Waarop het gedaan is met gokken, en vol spanning wordt uitgekeken naar wat komen gaat.

Lees meer over het seizoensthema 'Rien ne va plus':

Opera21

Met zijn vijfde editie rondt het festival Opera21 zijn tweejaarlijks ritme af en wordt het vanaf nu een jaarlijks festival. In 2018 zal het plaatsvinden in Gent en Brugge, in 2019 opnieuw
in Antwerpen. Zo wil Opera21 vanaf nu nog meer dan vroeger investeren in de toekomst van het muziektheater door creatie van nieuw geschreven werk te stimuleren. 

Opera21 was al een gebald aandachtsmoment voor het genre in Vlaanderen, maar wordt nu ook meer een internationale broedhaard. Met andere woorden: Opera21 verlegt de definitie van muziektheater in de volle breedte, van opera tot hybride scenische experimenten, installaties, performances en beeldende concerten. De grenzen binnen de podiumkunsten zijn immers al langer dan vandaag opengebroken.

Meer over het Opera21-festival leest u vanaf begin 2017 op www.opera21.be.

Wereldcreatie

Gloednieuw werk op het programma! Een nieuw gecreëerde choreografie voor Ballet Vlaanderen of hedendaagse opera gecomponeerd voor Opera Vlaanderen: we presenteren je een verrassende voorstelling die je nog nooit eerder zag.

 

Nieuwe productie

Een nieuw artistiek team, een nieuw concept, kortom: we voorzien voor u een geheel nieuwe en verrassende voorstelling die u nog niet eerder zag van een bestaand werk.

 

Wintersprookjes

Het is fascinerend om te te zien hoe kinderen in hun fantasie hele werelden creëren. Ze zijn dan ook het gedroomde publiek voor makers die dit talent nooit zijn verloren. Wintersprookjes, ons inmiddels traditionele januari-festival, selecteert voor u de meest onvergetelijke kindervoorstellingen van het moment. Een mooi cadeau voor nu en later. 

Alle activiteiten en voorstellingen vindt u terug met het Wintersprookjes-label.

Ontdek het volledige jeugd-programma

Big Bang

Onder impuls van Zonzo Compagnie is het Big Bang-festival uitgegroeid tot een van de grootste muziekfestivals voor kinderen wereldwijd. Samen met een reeks schitterende partners creëert het een avontuurlijk muziekaanbod voor kinderen dat grenzen overstijgt. Producties en muzikanten reizen tussen de steden en het unieke festivalconcept schiet stevig wortel in alle uithoeken van Europa, waaronder een jaarlijks bezoek aan de Gentse Opera. Meer info: www.bigbangfestival.eu.