Opera Antwerpen

Het operagebouw is opnieuw toegankelijk via het heropende Operaplein. Rolstoelgebruikers kunnen het operagebouw betreden via het bespreekbureau.

Frankrijklei 3
2000 Antwerpen


Met de fiets

Kom je met de fiets? 

  • Het is nergens toegelaten om je fiets vast te maken aan de HERAS-hekken die de werven afsluiten (zowel Operaplein als Rooseveltplaats). Dit zijn evacuatiewegen die altijd vrij moeten worden gehouden. Laat je fiets achter aan de fietsenstalling op de Keyserlei of in de ondergrondse fietsenparking onder het station.
  • De dichtstbijzijnde Velo-stations bevinden zich aan het begin van de Meir en in de Anneessenstraat (zijstraat van de Keyserlei).

 


Met het openbaar vervoer

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Centraal. Voor de gedetailleerde dienstregeling, raadpleeg de website van de NMBS

Tram

De halte Opera is sinds december 2019 weer open! Je vindt volgende tramlijnen in onze buurt:

Tram line 1, Opera station.
Tram line 2/6, Diamant station.
Metro line 8, Astrid station.
Metro line 3/5/9/10/15, Opera station.

Voor een gemakkelijke routeplanner kan je terecht op de website van De Lijn

Bus

Op de Rooseveltplaats, achter het operagebouw, stoppen nog steeds talloze stads- en regiobussen. Voor detailinfo kan je ook terecht op de website van De Lijn

  • Bekijk hier het overzicht van alle buslijnen van en naar Antwerpen 
  • Raadpleeg hier de ruimere regioplannen

Met de auto

P+R (auto tot stadsrand + tram naar centrum)

De ideale combinatie om verkeersproblemen in de stad te vermijden: gebruik één van de talloze park & ride-parkings aan de rand van de stad en neem van daaruit de tram tot aan het Antwerpse operagebouw.

Met de auto tot aan de opera

Wil je toch met de auto het Antwerpse stadscentrum inrijden, vind je de laatste info over bereikbaarheid en wegenwerken op slimnaarantwerpen.be. Parkeren kan onder het Operaplein op Parking Opera Antwerpen of op parking De Keyser in de Van Ertbornstraat.