Frankrijklei 3
2000 Antwerpen

Werken

Sinds medio 2016 zijn grote werken in Antwerpen aan het Operaplein (buurt Opera Antwerpen) gestart. Het operagebouw blijft steeds bereikbaar, maar hou rekening met files en omleidingen indien jen met de wagen komt. De slimste oplossing is om te kiezen voor één van de P+R-parkings aan de rand van de stad. Van daaruit kan je met openbaar vervoer verder naar het stadscentrum. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van alle P+R's.

Op de website www.slimnaarantwerpen.be kan je bovendien steeds terecht voor een actuele situatie en om je route van thuis tot aan de opera te berekenen. Kom je naar een opera- of balletvoorstelling, dan informeren we je ook altijd over de actuele informatie via de servicemail die we uitsturen voor aanvang van de voorstelling. Zorg dus zeker dat je e-mailadres up-to-date is.

Vanaf 5 juni 2017 gaat de tweede fase van de werken van start en zijn de Leien onderbroken ter hoogte van het operagebouw. Bekijk onderstaand filmpje om precies te weten wat daarvan de impact is:


Met het openbaar vervoer

Opera Antwerpen ligt in hartje Antwerpen langs de leien, naast het busstation op de Franklin Rooseveltplaats en op wandelafstand (5 minuten) van station Antwerpen-Centraal. Je kan dan ook het best gebruik maken van het openbaar vervoer om van en naar de Antwerpse opera te reizen. Een avondvoorstelling van Opera Vlaanderen is meestal rond 23:00 u afgelopen.

Trein

Opera Antwerpen ligt op wandelafstand van station Antwerpen-Centraal. Check de exacte uren via www.nmbs.be.

Tram

  • tramlijn 2/3/5/6/15, halte Diamant onder het Centraal Station
  • tramlijn 8/10/11/12/24, halte Astrid vlak aan het Centraal Station

Opgelet: halte Opera is afgesloten sinds 1 september 2016.

Check de dienstregelingen via www.delijn.be of bekijk het (gewijzigde) huidige tramnetwerk hier.


Met de wagen

Opera Antwerpen ligt in hartje Antwerpen langs de leien en naast het busstation op de Franklin Rooseveltplaats. De wagen aan de stadsrand parkeren is het minst stresserend alternatief. Vanaf één van de acht bestaande P+R's vertrekken er trams of bussen die je afzetten binnen 5 minuten wandelen van het operagebouw.

Toch met de wagen naar het centrum? De dichtstbijzijnde parking is Parking Roosevelt, Franklin Rooseveltplaats 12. Uitrijden 24u/24u (betalend). Opgelet: de capaciteit van de parkings beperkt.